PT 01.jpg

明和智能立体车库立面设计
Parking Tower


SHUNDE

建筑设计

​设计机构:林聪建筑工作室

主持建筑师:林聪

设计团队:林聪、林壮飞、陆纪华

建筑面积:115平方米

​设计时间:2018

作品以像素化的半圆构件作为设计理念,半透明的玻璃加上米白色铝板的结合,丰富了建筑的层次,若隐若现的停车位,充分利用了光影关系进行设计玩趣,简洁且不失韵律变化。

The design concept of the work is pixelated semicircle components. The combination of translucent glass and off-white aluminum plate enrichis the level of the building. The parking space, which is partly hidden, makes full use of the relationship between light and shadow to design fun, concise and without losing rhythm.

 

 

雨蓬飘板与精细的金属支撑结构相结合,在入口处有防雨的玻璃顶盖,其余外露的结构与飘板与主体保持若即若离的关系则让底部空间的光影关系更丰富!

Awning floating board and fine metal support structure combination, in the entrance to prevent rain glass cover, the rest of the exposed structure and floating board and the main body to maintain the relationship between the light and shadow of the space at the bottom richer!

PT 03.jpg
PT 02.jpg
PT 01.jpg

直径750mm的半标准圆构件每层以工字型错开拼接,大块面的斜向划分铝板构件与玻璃构件,玻璃构件的组合拼凑在不同的立面延伸考虑了建筑周边不同方向的关系。整体强调通透性与趣味性,简洁且不失韵律变化。

The semi-standard circular members with a diameter of 750mm are stagger spliced in zigzag for each layer, and the large plane is diagonally divided into aluminum plate members and glass members. The combination of glass members is pieced together in different facade extensions considering the relationship of different directions around the building. The overall emphasis on transparency and interest, concise and do not lose rhythm change.

1_8 - 拍照模式.jpg

TIME​LINE

2021