3.jpg

德绍包豪斯博物馆竞赛

Bauhaus Museum


BAUHAUS

设计机构:林聪建筑工作室

​设计团队: 林聪、陆纪华

一百年前,包豪斯以反叛者的姿态,举着未来的旗帜,略去“英国城堡”的隆重繁饰,代之以机器时代的简洁实用,把建筑设计猛然带入了现代。

本方案积极回应德绍的城市环境和公园的开放属性,设计定位强调公众价值,同时也认为:当代和未来的包豪斯理念在极简美学的基础上,应增加情感色彩的属性,满足当代人日益增长的情感需求。方案着重以当代的视角诠释包豪斯的核心理念。

A hundred years ago, the Bauhaus, with its rebel flag of the future, spurned the pomp of an "English castle" and replaced it with the simplicity of the machine age, catapulting architectural design into the modern age.

 

 

The proposal responds positively to dessau's urban environment and the open nature of the park. The design orientation emphasizes the public value. At the same time, it believes that the contemporary and future Bauhaus concept should add emotional color to the minimalist aesthetics to meet the growing emotional needs of contemporary people. The project focuses on contemporary interpretation of Bauhaus's core ideas.

Bauhaus Museum Dessau Competition.jpg
7.jpg
2.jpg
BH 01.jpg
1_8 - 拍照模式.jpg

TIME​LINE

2021